OKUL TARİHÇESİ

02.03.2023 120

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Kumçatı İmam Hatip Ortaokulu Şırnak merkeze 25 Km, Cizre merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Kumçatı Beldesine bağlı Nasırhan Mahallesinde 2021-2022 öğretim yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

Kurucu müdür Hüsnü YİĞİT ve Remzi BÜYÜKÇINGIL tarafından eğitim öğretime açılan okulumuzun  ilk öğretmenleri Atalay Çelik, Buse Ulusoy, Emrullah Kaçar, Ayşenur Ekenoğlu, Kadriye Zeynep Candal, Nilüfer Türkmen, Oğuzhan Tufan, Rabia Zübeyde Tınkaoğlu, Şerife Kaya, Esra Pişğin, Gökhan Demirtaş, Nesibe Aksoy, Fatma Nur Çelik, Rümeysa Duman, Şehriban Gökalp, Tayfun Türkoğlu, Emine Zorlu idi.Okulumuz 2021 yılı Eylül ayında 180 öğrenci ile eğitim-öğretime başladı.

Okulumuz taşımalı eğitim merkezi olmakla birlikte, Çavuşhan, Atbaşı, Kavuncu, Çemeşil ve Güneyce köylerinden öğrenciler okulumuza gelmektedir.  Okulumuzun 2022-2023 eğitim öğretim yılında 193 öğrencisi olmakla taşımalı ve yemekli eğitime devam etmektedir.